Zomer

Het was stil op werk de afgelopen weken. Mijn directe collega’s waren op vakantie. Vriendinnen waren op vakantie. Zelfs mijn ouders zijn met vakantie. Dus wachtte ik op komkommertijd, maar het bleef bij wachten. Komkommertijd, ben ik inmiddels achter, creëer je zelf.

typewriter-338506_640De stilte die ik zo heerlijk vind als ik thuis werk, is op kantoor verschrikkelijk. Ik wil zuchtende en steunende mensen om me heen die klagen dat ze zo gestrest zijn. Het is om dezelfde reden dat mensen naar soaps kijken: jij hebt zo verschrikkelijk veel stress, dan moet het bij mij wel meevallen.

Maar het was stil. Het was leeg. Het was warm en vooral erg stil. Had ik al gezegd dat het stil was?

Gelukkig vorm ik inmiddels niet meer in mijn eentje een afdeling.  Ik ben zelfs lijstjes aan het maken voor wie wat moet doen tijdens mijn verblijf op Balkonia. Want als ik, mocht het weer een beetje meewerken, daar zonder laptop, telefoon en andere afleiding lekker mijn boekje zit te lezen, loopt het werk gewoon door. Tenzij iemand anders wel in staat is komkommertijd te creëren.

flipflops141980_640Gisteren besefte ik pas dat ik nu echt bijna vakantie heb. Ik werkte thuis en kon dus lekker doorbuffelen, want het was stil en het was leeg. Ik verdween zo ver in de computer dat ik aan het einde van mijn werkdag een theedoek in mijn handtas stopte en een ei op het vuur zette zonder het vuur aan te zetten. Daar kwam nog eens bij dat ik niet begreep waarom het beneden zo lekker rook, hoewel ik toch echt zelf wc-eend in de pot had gedaan.

Daarom moet het niet zo stil zijn op kantoor. Stel je voor dat ik aan het einde van de dag de auto instap met een theedoek in mijn handtas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *