Wakker worden!

Toen het nog winter was, kocht ik een wekker. Niet zo maar eentje, maar een Philips Wake-up Light. Een alarmklok die de zon imiteert. En vogeltjes. Zowel de zon als de vogeltjes zijn erg belangrijk. Ik heb namelijk een hekel aan het geluid van wekkers. Zelfs het favoriete deuntje op mijn mobiel kan mij niet vrolijk wekken.

Nu wil het feit dat dr. I altijd héél vroeg op moet staan. Omdat hij projecten door het hele land doet. Soms moet hij naar Amsterdam, vaak zit hij in Noord-Brabant en laatst reed hij zelfs een keer naar Heerlen. Nu is dat niet zo’n probleem, want ik word ook heel erg vroeg wakker. Gewoon, nog voor de wekker. Maar in de winter wil ik dus absoluut wakker zijn vóór het snerpende geluid van het alarm op zijn mobieltje.

Ik heb tegenwoordig de grootste lol als ik om 22.55 uur op de klok kijk

Jaren geleden kocht ik een goedkopere variant lichtwekker. Een echte nepperd. Die zon kwam schokkerig op en de vogeltjes herhaalden zichzelf elke tien seconden. Het meest interessante wekgeluid? Een brandend haardvuur. Wie wil er nou wakker worden met het geluid van brand naast je bed? Ik geloof wel dat je als je dat hoort direct naast je bed staat, maar dan is een lichtwekker weer een aparte keuze.

In elk geval spaarde ik en kocht uiteindelijk de echte versie. De zon komt in de winter nu soepeltjes op in de slaapkamer, en gaat ook heel soepel weer onder in 5 of 10 minuten, wanneer ik dat maar wil: geweldig. Een nadeel van deze nieuwe wekker was, dacht ik, dat je het display niet zo kan dimmen dat je de klok helemaal niet meer ziet. Dus als je ’s nachts richting het zonnetje naast je bed kijkt, zie je altijd die grote oranje cijfers.

Maar dat blijkt helemaal geen nadeel te zijn! Ik ben niet van de cijfers, maar ik heb tegenwoordig wel de grootste lol als ik om 22.55 uur op de klok kijk. Of om 11.11 uur. Of 00.00, 12.34, et cetera. Ik heb zelfs de neiging om dr. I wakker te schudden om 23.32 uur, om te laten zien hoe vrolijk dat er wel niet uitziet. Maar ja, zijn wekker gaat om 5.15 uur of iets dergelijks, dus ik hou me maar in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *