Citaat

Het verhaal achter de tegeltjes

In 2011 was ik een paar dagen in Dublin; omdat ik er een redelijke low-budgetreis van wilde maken, ging ik veel aan de wandel. Zo wandelde ik St. Patrick’s Cathedral omdat je daar gewoon even heen moet gaan als je in Dublin bent. Daar leerde ik dat niets in de kathedraal helemaal perfect is. ‘Want,’ vertelde onze gids, ‘alleen God is perfect.’ Vervolgens vertelde ze dat er bijvoorbeeld één tegeltje verkeerd lag in de grote tegelvloer. We mochten ernaar zoeken natuurlijk, maar in haar tijd had nog niemand had het ooit gevonden.

Je voelt hem wel aankomen he?

Nu zat ik op dat moment in een tegeltjes-periode. En zeker in Dublin kan ik je aanraden om geregeld naar de grond te kijken, want daar hebben ze een paar mooie tegelvloeren. Ik maakte dus ook een foto van deze grote tegelvloer. Ik zette alweer een paar stappen voordat ik terugkeek of de foto goed genoeg was.

Je voelt hem wel aankomen he? Op mijn foto stond dat ene tegeltje dat expres niet goed was gelegd. Ervan uitgaande dat er echt maar één niet goed is gelegd, natuurlijk. Ik deed een paar stappen terug om te kijken of ik het nog kon vinden, maar nee hoor. Alsof het in rook was opgegaan.

Elke keer als ik de foto zie, denk ik aan dit verhaal. En jij nu ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *