Fitter met huishoudfolie

Vlak voor de zomer naar de fitness gaan is een beetje als eind januari naar de fitness gaan. Vrouwen klampen zich vast aan de cardioapparaten en mannen staan in de rij om te kunnen bankdrukken.

‘Ze zijn er weer’, kondigde dr. I laatst vrolijk aan. Met ‘ze’ bedoelde hij de Mensen met Goede Voornemens, die met een uitgedraaid schema’tje door de fitness van apparaat naar apparaat dwalen. Maar hij bedoelde ook de Better Belly-mensen.

sportschoenBetter belly is sinds een paar jaar een aardige hit in mijn sportschool. Ik vind het geweldig. Vrouwen met spekjes laten hun verdwenen buikspieren in huishoudfolie rollen door een fitte instructeur. Dan stappen ze op de loopband. Terwijl ze een uurtje rustig kuieren, kletsen ze over hun kinderen, kleinkinderen en schoothondjes. Natuurlijk werkt het! Als je bijna een jaar lang op je gat hebt gezeten (ja, ik ben ook schuldig), zal vast alles helpen. Dus, huishoudfolie: briljant. Probeer het eens thuis.

‘Gaan jullie niet meer samen? Trainen?’

Maar ach. Veel van deze enthousiastelingen zullen over een paar weken weer vertrokken zijn. Wat ik me op zich kan voorstellen als je je rondje sportschool afsluit met een ‘lekker bakkie pleur’ of een Snickers. Geen waardeoordeel hoor, zelf moet ik natuurlijk ook nog maar zien of ik eind juni haal én ik ben gek op snoepjes.

Het klinkt gemeen, maar ik vind het zeer prima als het gros opgeeft. Ik sluip in alle vroegte het huis uit om als eerste in de fitness te zijn. Want: geen mensen! Ik gíng altijd vol goede moed ‘s middags of in de avond naar de sportschool, maar ik vond de opmerkingen vervelend. ‘Joh, wat doe je hier? Jij hebt het toch niet nodig’, ‘Wat doet zo’n lief meisje met dat zware gewicht?’ en ‘Ik zag je vriend vanmiddag. Gaan jullie niet meer samen? Trainen?’ Irritant genoeg om me in alle vroegte uit het huis te slepen.

Oké, en als ik ’s avonds thuiskom na werk ben ik gewoon te duf om nog een veter te strikken, laat staan een dumbbell op te tillen.

Dus train ik tussen niemand. Vijfenveertig minuten helemaal voor mezelf. Ik hoef geen oordopjes in voor de fop en mijn belly voelt zich een stuk better nu ik zeker weet dat ik niet meer hoef te kletsen over kinderen, kleinkinderen en schoothondjes!