Denk aan uw huid!

Vanaf dit schip kun je niet springen.

Omdat B. een fantastische vakantie verdiende, boekten we een trip naar Klein Curaçao, waar je goed kunt snorkelen. Nu blijkt B. geen fan van snorkelen, maar hij kon de hele dag vanaf een schip in het water springen, en dat vond hij óók prachtig. Je bent zestien of niet.

De week daarvoor was ik in mijn eentje naar het strand gegaan en had mijn rug eens goed verbrand. Behalve dan op de plekken waar ik zonnebrandcrème wist te smeren, dus nu ben ik net een soort giraffe, maar dan met lichte vlekken en bruine lijnen.

‘Misschien kun je een uv-shirtje kopen’, suggereerde dr. I, die net een uitje had gehad met collega’s en meerdere mensen met lange mouwen had zien lopen. De dag voor Klein Curaçao ging ik winkelen en stond een kwartier later buiten met een rashguard, want zo blijken die shirtjes te heten.

Hoogtepunt van de dag was het filmpje dat ik van een zeeschildpad maakte

Dus toen we op Klein Curaçao waren en ze zeiden: ‘Denkt u alstublieft aan uw huid’, dacht ik alleen maar ‘mwuhahaha’. Ik zal ook wel een bijpassende zelfingenomen grijns op mijn gezicht hebben gehad. Maar ik kan je zeggen: de rashguard is een uitkomst! Ik heb ontzettend bruine handen en een heel mooi, duidelijk streepje om te bewijzen dat het shirt werkt.

Hoogtepunt van de dag was het filmpje dat ik van een zeeschildpad maakte met de camera van B., want die had het nog altijd te druk met mooie sprongen maken.

Overigens: als je naar Klein Curaçao gaat, denk aan je huid. Want wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Die blijken namelijk een beetje aan de oppervlakte te dobberen tijdens het schildpad-spotten. Toch maar vaker dan één keer per uur insmeren. Of eh … uv-broekje?