Over mij

Ik ben Nelske (1984). Ik woonde twee keer een half jaar in Japan en verruilde Den Haag in de lente van 2017 voor Curaçao. Omdat ik niet locatieafhankelijk ben voor mijn werk, maakt het voor mijn werk niet uit waar ik woon. Ik werk als redacteur, communicatieadviseur en social media manager. Zolang ik internet en stroom heb, ben ik tevreden.

Reizen

Als ik niet op reis ben, ben ik bezig met het plannen van een nieuwe (liefst avontuurlijke) reis. Voorlopig ben ik nog wel even zoet met het verkennen van Curaçao, maar mijn volgende reisproject zit al in de droomfase.

Stilzitten

Ik vind breien ontzettend leuk. Je kunt namelijk tv kijken, een gesprek voeren en tegelijkertijd ook nog mooie dingen maken. Oké, ik kan dat misschien niet. Ik mis de helft van de film en moet mijn breiwerk neerleggen voor een praatje, maar het idee alleen al: heerlijk. Van mooie kleurtjes word ik blij en tegenwoordig haak ik zelfs poppen, die een eigen leven krijgen.

Boeken

Ik heb meer boek dan kast, op het moment ook omdat ik geen boekenkast heb. Mijn e-reader en mijn laatste verhuizing hebben geholpen met de laatste Grote Boekenschoonmaak, maar het groeit altijd weer aan. Ik heb mijn mond vol van consuminderen en minimalisme, maar ik  kan er niet aan doen: ze willen gewoon gelezen worden.

Captain Planet

Als kind keek ik naar Captain Planet (‘He’s a hero, bringing pollution down to zero’), Seabert het zeehondje (‘Seabert is voor niemand bang, helpt bedreigde dieren waar hij kan’) en David de Kabouter (denk Rien Poortvliet). Thuis gingen alle papiertjes bij het oud papier, het glas in de glasbak, restjes naar de kippen, in de groenbak of op de composthoop, en droogden we ons af met Greenpeace-handdoeken. Ik sliep onder een orka-dekbedovertrek; ook van Greenpeace. Misschien niet zo verwonderlijk dat ik zo min mogelijk plastic probeer te gebruiken, mijn thee in kiloverpakkingen koop en elke petitie die van de Noordpool een beschermd natuurgebied moet maken onderteken.