Over mij

Ik ben Nelske (1984). Ik woonde twee keer een half jaar in Japan en verruilde Nederland tijdelijk voor Curaçao. Ik ben een ervaren redacteur en communicatiemedewerker en zolang ik internet en stroom heb, kan ik werken. Momenteel ben ik freelancer maar ik oriënteer me ook op een volgende stap, omdat ik het mis om onderdeel te zijn van een team. Een keertje koffie drinken? Aarzel niet om me een berichtje te sturen op LinkedIn!

Reizen

Als ik niet op reis ben, ben ik bezig met het plannen van een nieuwe (liefst avontuurlijke) reis. Mijn eerstvolgende reis gaat naar Canada. Om die lange afstandsvlucht te compenseren reis ik zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en eet ik geen vlees. Lees verder om meer over mijn Captain Planet-neigingen te weten te komen.

Boeken

Ik heb meer boeken dan kast, op het moment ook omdat ik even geen boekenkast heb. Mijn e-reader en mijn laatste verhuizing hebben geholpen met de laatste Grote Boekenschoonmaak, maar het groeit altijd weer aan. Ik heb mijn mond vol van consuminderen en minimalisme, maar als het om boeken gaat … oei. Ik kan er niets aan doen: ze willen gewoon gelezen worden.

Stilzitten

Stilzitten doe ik zo min mogelijk. Computerwerk wissel ik het liefst af met een loopje en mijn 10.000 stappen per dag haal ik. Behalve wanneer ik ziek ben of het weer beroerd is. Ik zit wel stil als ik helemaal opga in een boek, of schrijf. Hoewel je wandelen ook als onderdeel van schrijven kunt beschouwen, want bewegen is goed voor creativiteit.

Captain Planet

Als kind keek ik naar Captain Planet (‘He’s a hero, bringing pollution down to zero’), Seabert het zeehondje (‘Seabert is voor niemand bang, helpt bedreigde dieren waar hij kan’) en David de Kabouter (denk Rien Poortvliet). Thuis gingen alle papiertjes bij het oud papier, het glas in de glasbak, restjes naar de kippen, in de groenbak of op de composthoop, en droogden we ons af met Greenpeace-handdoeken. Ik sliep onder een orka-dekbedovertrek —ook van Greenpeace. Misschien niet zo verwonderlijk dat ik zo min mogelijk plastic probeer te gebruiken, mijn thee in kiloverpakkingen koop en mijn handtekening zet onder elke petitie die van de Noordpool een beschermd natuurgebied moet maken. Ik blijf er wel gezellig bij, dus we kunnen gewoon iets gaan drinken en ik word niet knorrig als jij je lunch in een plastic boterhamzakje stopt.